HCMC - Reisverslag uit Ho Chi Minhstad, Vietnam van Corelly Meijndert Terlouw - WaarBenJij.nu HCMC - Reisverslag uit Ho Chi Minhstad, Vietnam van Corelly Meijndert Terlouw - WaarBenJij.nu

HCMC

Door: Elly

Blijf op de hoogte en volg Corelly

21 Januari 2011 | Vietnam, Ho Chi Minhstad

Die paar dagen strand zitten erop.
Bijna gelukkig....:-)
Het was daar in Ha Tien weg erg Vietnamees. We waren de enige "blanken" langs de hele 'boulevard' met honderden stoeltjes, tafeltjes, winkeltjes en hotelletjes. Trouwens, er waren ook niet veel Viet. Waar deze strandtentjes op draaien snappen wij niet. De hele dag hangt men in een hangmat en als er dan een (witte) klant komt staat men er met z'n zevenen omheen om te kijken.
Er waren overdag wel een paar dagjesmensen. Als de Vietnamesen naar het strand gaan, gaan ze een uur,hooguit twee uur en maken foto's of laten dat door een fotograaf doen, terwijl ze met kleren en al (je zou toch bruin worden....is een teken van armoede :-))in zee staan en een "V" teken maken.
's Avonds na 20.30 uur was alles donker en stil.
Niet dat wij nou van die feestbeesten zijn, maar dit is toch wel erg tam.

Afgelopen nacht hebben we een slaapbus naar Ho Chi Minh genomen.
Ik denk niet dat er in Europa een bus zoals deze rond mag rijden.
We lagen in smalle stapelbedjes te hobbelen. Steeds stopte de bus om mensen of goederen in te laden. Al met al duurde de reis 9 uur.

Vandaag hebben we een lekker hotelletje ontdekt met op het dak een zwembadje. In de backpackerswijk, dus genoeg te zien vanavond.
Morgen gaan we een excursie naar dede Cu Chi tunnels maken, daar zijn we vorig jaar niet aantoe gekomen.

Groet vanuit een lekker warm Ho Chi Minh van Cor en Elly.

• 21 Januari 2011 - 21:16

Roos (3zandjes):

Hoi Cor en Elly, waar Cor nu zit hebben wij ook gezeten met de jongeren van Nhip Cau, leuk hoor.

En dan de Cu Chi tunnels, denk dat jullie dat ook heel indrukwekkend vinden. Zijn jullie de vorige keer ook in het Remnants museum in HCMC geweest? Heftig, vooral omdat je er veel beelden/foto's zag van kinderen zoals in de City Orphanage.

En dan zeker alweer bijna naar huis?
    Nou, maak er nog wat van en alvast een voorspoedige reis terug naar het kouwe kikkerlandje.

Groetjes Roos.

• 22 Januari 2011 - 13:58

Morena:

Hoi!

Jammer dat het niet helemaal was wat jullie ervan verwacht hadden. Ik zal Miss Hahn op haar kop geven ;). Hier begint alles inmiddels vorm te krijgen. Leuk!
    Geniet van jullie laatste dagen en een goede reis terug naar NL!

Groetjes, Morena

• 23 Januari 2011 - 15:07

Lies:

Ah, weer een paar foto's, leuk! Geniet van de laatste daagjes daar en alvast een goede reis terug. Tot snel :) xxx

• 24 Januari 2011 - 18:53

Karla:

Weer vol aandacht je verslag gelezen,klinkt niet erg spannend inderdaad.De reis in die bus was vast een bezoeking.Hoop toch dat jullie nog wel genieten,alleen al van al het vreemde!! groetjes en een goede reis verder Karla

• 26 Januari 2011 - 09:14

Cees Haasnoot:

Hallo Cor en Elly,

Fantastische foto's hebben jullie gemaakt. Alle mensen zijn blij zie ik, toch zijn de leefomstandigheden minder luxe dan bij ons. Ze hebben ook veel meer aandacht voor elkaar.
    Met stokjes eten blijkt nog niet mee te vallen. Hebben zij daar net zoveel moeite met het eten met een lepel als wij met stokjes?

Heel veel plezier en groetjes ook van Mar.

Cees Haasnoot