Op reis in een andere wereld - Reisverslag uit Khett Batdambang, Cambodja van Corelly Meijndert Terlouw - WaarBenJij.nu Op reis in een andere wereld - Reisverslag uit Khett Batdambang, Cambodja van Corelly Meijndert Terlouw - WaarBenJij.nu

Op reis in een andere wereld

Door: Cor

Blijf op de hoogte en volg Corelly

05 Januari 2011 | Cambodja, Khett Batdambang

Een jongetje duwt een kar, niets bijzonders, hij doet zijn werk.
Cambodja, ver weg, waar is dat precies? Is het er erg warm? Zijn de mensen een beetje schoon? Wat eten ze daar eigenlijk?
Vragen, vragen, vragen.
Het is als Google; noem een woord en je krijgt vele links.

Het is nog veel te vroeg om een indruk te geven. Maar zeker is dat hier mensen wonen zoals jij en ik. Ze willen gewoon gewoon zijn; gelukkig, huisje, boompje enz.
En wij? Wij kijken rond. We proeven, ruiken, voelen.
Armoedige huisjes van golfplaten, doek, halve planken en boomstammetjes. Uitgestrekte rijstvelden en stoffige wegen. Boedhabeelden, pagodes, tempels, soms honderden, duizenden jaren oud.
Vriendelijke mensen en spelende en lachende kinderen. Het is hier niet slecht. Ze lopen met veel ontwikkelingen soms wel meer dan 50 jaar achter op ons westerlingen, dat is misschien het enige verschil.
Morgen vertrekken we naar Siem Reap en bezoeken daar een soort ontwikkelingsproject. Ik denk dat we daarna meer zullen gaan begrijpen van het leven hier.

Een hartelijke groet vanaf dit adres.

PS. Helaas kunnen we nog geen foto's plaatsen om onze eerste indrukken te laten zien. We gaan zo snel mogelijk op zoek naar een internetcafe met moderner apparatuur.

• 06 Januari 2011 - 12:54

Roos (3zandjes):

Hallo Cor en Elly, wat heerlijk om 2011 op deze manier te beginnen. Leuk om jullie weer te volgen in het buurland van Vietnam. Geniet van alles wat jullie meemaken.

Ik kijk uit naar het volgende bericht en eventuele foto's.

Groetjes van Roos en vast ook van Trees als ze weet dat ik dit berichtje stuur.

• 06 Januari 2011 - 14:30

Els De Wild:

Leuk om weer van jullie te horen op jullie reis! Jullie doen ongetwijfeld veel indrukken op, heerlijk om daar te zijn! Veel plezier bij het ontdekken van een nieuwe wereld. We horen wel weer van jullie.
    Hartelijke groet van Arie en Els

• 06 Januari 2011 - 16:08

Conny:

weer erg leuk om over jullie ervaringen te lezen. En Cor, je schrijft zoals je het zou vertellen, ik hoor je als het ware praten. Ben benieuwd naar jullie bezoek aan het ontwikkelingsproject. Geniet en veel plezier.
    groetjes, Leo en Conny