Kort berichtje
Door: Cor
Blijf op de hoogte en volg Corelly
13 Januari 2010 | Vietnam, Can Tho
Afgelopen maandag zijn we de hele dag op stap geweest met elkaar (maandag is onze gezamenlijke vrije dag) We zijn wezen varen op de rivier.
Om zes uur s ochtends vertrokken. De boot met bestuurder lag al klaar, dus konden we meteen vertrekken. Eerst richting drijvende markt, dit is een markt op het water met een wirwar aan grote en kleine bootjes die van alles en nog wat proberen te verkopen. We kopen eerst wat te drinken bij een klein bootje. Ik neem een koffie, die kun je in veel varieteiten krijgen van heet en sterk tot slap met ijs. We kopen nog wat oliebollen en varen rustig verder. Het is niet te beschrijven wat er zoal te zien is. Een prachtige attractie en hier nog niet erg toeristisch. We bezoeken een markt en kopen daar wat. Voor de markt geldt hetzelfde, de meest waanzinnige zaken worden te koop aangeboden van gevilde padden tot slangen aan toe.
De Vietnamesen eten gewoon alles(slang heb ik ook geprobeerd)
We bezoeken dan een bedrijf waar rijstkoeken gemaakt worden heel primitief maar ook heel efficient.
Dan gaan we naar een fruittuin, leuk om te zien hoe mango's e.d groeien.
We eten van het fruit dat daar groeit terwijl we lekker in een hangmat liggen. Dan wordt de lunch geserveerd, een hele kip met alles er nog op en aan en rijstsoep. We eten er goed van en spelen een stom spel met de kop van de kip, daar vertel ik later nog wel eens over.
We rusten nog wat en varen dan weer verder om groentetuinen en rijstvelden te zien. Het is hier bijzonder vruchtbaar,sommige gewassen kunnen wel acht tot tien keer per jaar worden verbouwd.
Vervolgens bekijken we de Can Tho brug, een imposant bouwwerk met een overspanning van meer dan een kilometer, die de Vietnamesen samen met de Japanners bouwen. Ondertussen zijn we ruim tien uur onderweg, dus tijd om terug te gaan.
's Avonds nog een ontmoeting gehad met drie jonge Vietnamesen en ben bij hen uitgenodigd voor aanstaande zondag,maar dat horen jullie later misschien nog wel.
Ik ga er mee stoppen.
Alle goeds en tot ziens.
Groet Cor
13 Januari 2010 - 16:16
Loes:
Dat klinkt leuk!
Een heel goede tijd gewenst.
Goet, Loes -
13 Januari 2010 - 17:54
Lies:
Klinkt goed hoor, krijg zelf ook spontaan weer zin om te gaan reizen. Maak je ook wat mooie foto's?! Dan kunnen we meegenieten van alle mooie dingen die je hebt gezien :) xx -
14 Januari 2010 - 18:42
Ria Van DUijn:
Hoi, Cor. Leuk om je verslag te lezen. Je zult wel een eind boven de meeste Vietnamezen uitsteken!
Ik vind het heel leuk dat je dit doet, we blijven je volgen! -
14 Januari 2010 - 21:37
Arie En Els:
Hoi Cor,
Als ik je verslag lees begint het te kriebelen. Leuk he om een andere cultuur zo te leren kennen! Is de warmte goed te verdragen of heb je er last van? Is er in het huis wel airco, want s nachts zal het ook wel warm zijn. Leuk om op de hoogte te blijven van je verblijf daar. Veel plezier en succes en tot hoors...
groetjes, Arie en Els -
16 Januari 2010 - 10:37
Cok En Cobi:
Hoi Cor,
Wat een belevenissen. En wat een aparte dingen maak je mee, echt leuk om te lezen. Slang eten, gevilde padden, brrrr.
Maar kinderen die gewoon luisteren... en er vanuit gaan dat de leerkracht het weet.....dat staat me wel aan.
We kijken uit naar je volgende stukje.
groetjes, Cok en Cobi -
18 Januari 2010 - 09:25
Henk En Els :
Dit is nog eens wat anders als rozen knippen Cor !!! Wat een ervaringen voor jou.super we blijven je volgen Hartelijke groeten Henk en Els. -
28 Februari 2010 - 09:20
Cor Meijndert: